ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SİMİT BÖREK

Simit börek

Simit börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Simit börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka 

Arasına sürmek için

  • Yarım su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta akı

İç harcı için

  • 300 g beyaz peynir
  • 200 g lor peyniri
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Simit börek Nasıl Yapılır

  • Yufkaları tezgah üzerine yayın ve 4 eşit üçgen parçaya bölün. Arasına sürmek için süt ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp bir fırça yardımıyla yufkaların yüzeyine sürün. 
  • Beyaz peyniri bir kaba alın ve çatal yardımıyla ezin. Lor peynirini ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı yufkaların geniş kenarlarına, rulo oluşturacak şekilde paylaştırın ve sıkıca sarın. Elde ettiğiniz rulonun iki ucunu bir araya getirip halka yapın ve uçlarının açılmaması için bir kasede çırptığınız yumurta akından bir miktar sürün.
  • Yayvan bir kasede su ve pekmezi karıştırın. Susamı bir başka yayvan kaba alın. Hazırladığınız halka börekleri önce pekmezli suya, sonra susama batırıp her tarafını susamla kaplayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.