ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEMİZOTLU MUSKA BÖREK

Semizotlu muska börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu muska börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • Yarım semizotu
  • 3~4 yemek kaşık zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 200 g beyaz peynir
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Semizotlu muska börek Nasıl Yapılır

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Semizotunu bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün. İnce doğrayıp, kavurduğunuz soğana ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Beyaz peyniri ufalayıp kırmızı pul biberle harmanlayın ve ılınan radikaya ilave edin. Yufkaları tek tek rulo yapın ve 10 cm aralıklarla kesin. Her bir parçayı açın ve malzemeden uç kısımlarına paylaştırın. Sağa ve sola doğru katlayarak üçgen şekilde sarın. Uç kısımlarını yumurtanın akı veya su ile yapıştırın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.