ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SEMBUSAK

Sembusak

Hatay mutfağıyla özdeşleşen sembusak, 'kapalı lahmacun' ismiyle de bilinir. İncecik açılan hamur, kıyma, patates ve havuçlu harç ile doldurulur. Yarım ay şeklinde kapatılan sembusak, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü sembusak tarifine geçebiliriz.

Hatay mutfağından nefis kepse pilavı ve belen tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sembusak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Hamur için

  • 225 gr un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sembusak Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince doğrayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Rendelediğiniz sarımsak, patates ve havucu ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
  • Hamur malzemelerini hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan eşit parçalar bölün.
  • Hamurları 15 cm çapında açın. İçerisine hazırladığınız içten koyarak yarım ay şeklinde kapatın.
  • Ayçiçek yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!