ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ŞEKERLİ BÖREK

Şekerli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şekerli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3~3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Pudra şeker

Şekerli börek Nasıl Yapılır

Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını geniş bir kaba alıp karıştırın. Un, 2 yemek kaşığı pudra şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurun ¼’ünü ayırıp kalanını küçük bezelere ayırın. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Küçük bezeleri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açıp, aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Bunu tek seferde tepsi büyüklüğünde açıp, üzerine yağ sürün ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Dört eşit parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Her bir ruloyu tepsi büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yağ sürüp pudra şeker serpiştirin. Diğer 3 ruloyu da aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız parçayı ince açıp en üste yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp biraz ılınmasını bekledikten sonra üzerine bolca pudra şeker serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.