ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEBZELİ KIŞ BÖREĞİ

SEBZELİ KIŞ BÖREĞİ

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli kış böreği tarifi için malzemeler
  • Hamur için:6 kahve fincanı un2 çorba kaşığı sıvıyağ1 çorba kaşığı toz mayaYarım su bardağı ılık su1 tutam tuzİç malzemesi: 250 gr yer elması1 kereviz1 havuç2 patatesYarım limon suyu250 gr ıspanak2 yumurta2 çay bardağı yoğurt2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri4 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • karabiber
Sebzeli kış böreği Nasıl Yapılır

Yerelması, kereviz ve patatesi soyup küp küp doğrayın, yerelması ve kerevizi limonlu suda bekletin. Sebzeleri tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Ispanağı temizleyip iri iri doğrayın.

Yumurta, yoğurt, kaşar peyniri, sıvıyağ, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Ispanağı kaynar suda bekletip suyunu sıkın. Sebzeleri bir kaba alıp yumurtalı karışımı ekleyerek harmanlayın.

Unu hamur kabına alıp ortasını açın. 2 kaşık sıvıyağ, toz maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamuru memli bezle örtüp 5 dakika bekletin.

Hamurdan küçük bir parça koparıp açın. Kalan hamuru da açıp yağlanmış kalıba yayın. Sebzeli karışımı ilave edip küçük hamuru üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırına verin. 10 dakika sonra ısıyı 180 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.