ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SARIYER BÖREĞİ

Sarıyer Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarıyer Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Tuz

Açmak için

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 200 gr tereyağı

İç harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Susam
  • 1 yumurta sarısı

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba eleyin. Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yumurta, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamuru 10 bezeye ayırın. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Temiz bir bezle üzerini kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Her bezeyi unladığınız zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine yumuşamış tereyağı sürüp üçe katlayın. Dikdörtgen hale gelen hamuru tekrar üçe katlayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın. Yağladığınız tepsiye alıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurları zeytinyağı ile tekrar açın. Kenarlarına yumurta sarısı ile harmanlanmış beyaz peynir paylaştırıp kalın sigara böreği şeklinde sarın. Kendi ekseninde kıvırıp yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.