Rumeli Böreği

Rumeli Böreği
08 Şubat 2025

Enfes sosuyla çay saatlerinize ve sofralarınıza lezzet katacak nefis bir börek!

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Rumeli Böreği için

Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet tavuk budu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım limon

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
Rumeli Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları su ve limon ile haşlayın, ardından didikleyerek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  2. Yufkayı dört eşit parçaya bölüp her bir parçayı eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına didiklenmiş tavukları yayın, içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  4. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda börekleri fırından çıkarıp üzerine tavuk suyu gezdirin, ardından 15 dakika daha fırınlayın.
  5. Bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerine un ekleyin ve kavurun. Ardından yoğurt, ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşmaya başladığında sirkeyi ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  7. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo