ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PRATİK SU BÖREĞİ

Pratik Su Böreği

Pratik su böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik Su Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için

  • 400 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt

Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için, beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın.
  • İlk yufkayı yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın.
  • Buladığınız yufkaların yarısını, ilk kat yufkanın üzerine kapatın.
  • Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın.
  • Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin. Buzdolabına alıp 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik su böreği tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!