ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PLASKA BÖREĞİ

Plaska böreği

Plaska böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Plaska böreği tarifi için malzemeler

  • 1 demet pırasa
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 200 g lor peyniri
  • 3.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Plaska böreği Nasıl Yapılır

  • Pırasaları ince doğrayıp, bir tencereye alın ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökün. Pırasalar yumuşayana kadar kavurun. Tencereyi bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  • Mısır unu, buğday unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, kalan zeytinyağını, yoğurdu, lor peynirini ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Son olarak pırasaları da içine ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Yağlanmış fırın kabına hamuru yayın. Plaskayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız plaskayı, kare dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.