Plaska Böreği

Plaska Böreği
18 Eylül 2020

Pırasa ile hazırlanan plaska böreği, Pomak ve Arnavut kökenlidir. Genellikle Balkan ülkelerinde tüketilen bu börek, ülkemizde en çok Kırklareli'de hazırlanır. Malzemeler hazırsa, göçmen mutfaklarına nam salmış plaska böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Mutfağınızda farklı kültürlerin yemeklerine yer vermek istiyorsanız, ev yapımı Boşnak böreği ve nefis tatar böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Plaska Böreği için

Malzemeler

  • 1 demet pırasa
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 200 g lor peyniri
  • 3.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Plaska Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Pırasaları ince doğrayıp, bir tencereye alın ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökün. Pırasalar yumuşayana kadar kavurun. Tencereyi bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  2. Mısır unu, buğday unu ve kabartma tozunu ayrı bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, kalan zeytinyağını, yoğurdu, lor peynirini ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Son olarak pırasaları da içine ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Yağlanmış fırın kabına hamuru yayın. Plaskayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız plaskayı, kare dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo