ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PİRİNÇLİ VE KABAKLI BÖREK

Pirinçli Ve Kabaklı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Ve Kabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 20 gr margarin
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

İç malzeme

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 kabak
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 1 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı muskat (hint cevizi)
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli Ve Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
  • Yumurta, mayalı süt, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak şekil verip üzerini bıçağın ucu ile çizin. Un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Pirinci tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu temizleyip doğrayın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kabağı sote edin. Pirinci ekleyip kavurun.  Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  • Kaşar peyniri, lor peyniri, dereotu, muskat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Hamuru un serpilmiş zemine alıp ikiye bölün. Merdane ile biri daha büyük diğeri daha küçük iki hamur açın.
  • Büyük hamuru yağlanmış kalıba kenarları dışa taşacak şekilde yayıp hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin.
  • Üzerine küçük hamuru kapatıp sarkan kısımları içe doğru kıvırarak kapatın. Hamurun üzerini çatala yer yer delip 1 kaşık sıvıyağ gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp  dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, klasik kabaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!