Pırasalı Kış Böreği

01 Aralık 2024 tarihinde güncellendi.
Pırasalı Kış Böreği

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Kış Böreği için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su

İç harcı için

  • 9-10 dal pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 150 g kaşar loru
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Arası için

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Pırasalı Kış Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için pırasaları 2 cm kalınlığında doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Pırasalar yumuşamaya başlayınca tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp ocaktan alın. Kaşar lorunu ekleyip karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru 42 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. Açtığınız yufkaları 14’lü üç gruba ayırın. 14 yufkayı aralarına zeytinyağlı karışımı sürüp üst üste dizin ve oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.
  4. Üzerine pırasalı harcı yayın. Diğer katları da aynı şekilde hazırlayıp son yufkanın üzerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo