ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE SUCUKLU BÖREK

Peynirli Ve Sucuklu Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Ve Sucuklu Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un

İç harcı için

  • 200 gr sucuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Peynirli Ve Sucuklu Börek Nasıl Yapılır?

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su, süt, yağ, yoğurt ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sucuğu küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Biberlerle sucukları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamurun yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Sucuklu karışım ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. Hamurun diğer yarısını da açıp üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!