Peynirli Ve Sucuklu Börek

Peynirli Ve Sucuklu Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Ve Sucuklu Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un

İç harcı için

  • 200 gr sucuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Peynirli Ve Sucuklu Börek

Nasıl Yapılır

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su, süt, yağ, yoğurt ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sucuğu küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Biberlerle sucukları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamurun yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Sucuklu karışım ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. Hamurun diğer yarısını da açıp üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo