ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE PATLICANLI BÖREK

Peynirli Ve Patlıcanlı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Patlıcanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru (11 gr) maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 5 közlenmiş patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kırmızıbiber
  • 150 gr beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli Ve Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına alın. Maya ve tuzu ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp tereyağı, süt, ayçiçeği yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ilık su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Gerekirse un ve süt ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru mayalanmaya bırakın. İç harcı için, sarımsağı ve kırmızıbiberleri küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup irice doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ilave edin. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her bir hamuru çay tabağı büyüklüğünde açıp içlerine patlıcanlı harçtan paylaştırıp üçgen olacak şekilide kapatın. Uçlarını su ile iyice yapıştırın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!