ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ SARMAL BÖREK

Peynirli Sarmal Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Sarmal Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gr beyaz peynir
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı süt veya 200 ml
  • krema
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Peynirli Sarmal Börek Nasıl Yapılır?

Soğanı ince kıyıp kavurun. Ilınınca tuz ve peyniri ilave edip karıştırın. Tereyağı eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın. Bir kenarına uzunlamasına peynirli harçtan aktarın. Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığınız peynirli böreği içerden dışarı doğru kıvırarak yerleştirin. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde peynirli harç ile sararak tepsinin içindeki yufkanın etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!