ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ

Peynirli Puf Böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Puf Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağından biraz eksik su
  • Tuz
  • 90 gr tereyağı

İç harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Peynirli Puf Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
  • Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
  • Dinlenmiş hamuru 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurdan küçük dikdörtgenler çıkarıp kenarlarına harçtan yayın ve üçgen şeklinde kapatın.
  • Kenarlarından tırtıklı kesiciyle geçip şekil verin. Ayçiçeği yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan, klasik puf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!