ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ PAZILI BÖREK

Peynirli Pazılı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Pazılı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gr margarin
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 150 gr labne peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 300 gr haşlanmış pazı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı susam

Peynirli Pazılı Börek Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın.
  • Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın.
  • Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  • Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın.
  • Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  • Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!