Peynirli Pazılı Börek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Peynirli Pazılı Börek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr margarin
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
- 150 gr labne peyniri
- 100 gr lor peyniri
- 300 gr haşlanmış pazı
- 1 tutam tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı susam
Peynirli Pazılı Börek Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın.
- Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
- Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın.
- Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR