Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15072 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1383 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2526 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6666 Tarif
Salata ve Meze
1446 Tarif
Sos
499 Tarif
Tatlı
9951 Tarif
Yöresel
2052 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Semizotu
Deniz Ürünlü Makarna
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Peynirli Pazılı Börek
Peynirli Pazılı Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Top Tarifi
Tavada Kazandibi Tarifi
Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi
Pasta Keki Tarifi
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi
3-2-1 Poğaça Yapmanın Püf Noktaları
Biber Kızartması Yapmanın Püf Noktaları
5 Nefis Islak Kurabiye Tarifi
Çayın En Güzel Eşlikçisi Kıyır Kıyır 8 Tuzlu Kurabiye Tarifi
Gözleme Tadında Yufkasız Tava Böreği Yapmanın İpuçları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Peynirli Pazılı Börek için
Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
150 gr labne peyniri
100 gr lor peyniri
300 gr haşlanmış pazı
1 tutam tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı susam
Peynirli Pazılı Börek
Nasıl Yapılır
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın.
Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın.
Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Börek Tarifleri
Peynirli Tarifler
Farklı Sebze Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
60 Dakika
Pratik Borcam Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
40 Dakika
3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yoğurtlu Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
80 Dakika
El Açması Patlıcanlı Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
28 Dakika
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.