ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI YUVARLAMA BÖREK

Pazılı Yuvarlama Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pazılı Yuvarlama Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç malzeme için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 demet pazı
  • 50 gr ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • Tuz

Pazılı Yuvarlama Börek Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda bir kaç dakika bekletip süzgece alın.
  • Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün.
  • Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın.
  • Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!