Pazılı Yuvarlama Börek

Pazılı Yuvarlama Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Yuvarlama Börek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç malzeme için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 demet pazı
  • 50 gr ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • Tuz
Pazılı Yuvarlama Börek

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda bir kaç dakika bekletip süzgece alın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün.
  4. Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın.
  5. Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  6. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  7. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo