ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI VE PEYNİRLİ BURMA BÖREK

Pazılı Ve Peynirli Burma Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Ve Peynirli Burma Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • Yarım kg pazı
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 soğan

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pazılı Ve Peynirli Burma Börek Nasıl Yapılır?

Una tuz ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra sirke, ayçiçeği yağı ve iki çay bardağı suyu ekleyin. Kenarlardan yavaş yavaş un alarak iyice yoğurun. Su az gelirse yarım çay bardağı su ekleyin. Üzerine un serpip 45 dakika dinlendirin. Pazı yapraklarının üzerine tuz serpip elinizle ovalayın ve suyunu sıkın. Derin bir kapta pazı yaprakları, ufalanmış beyaz peynir ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağı ile ayçiçeği yağını karıştırıp ılınmaya bırakın. Dinlenen hamuru 10 bezeye ayarın. İlk bezeyi pasta tabağından biraz büyük açın. Üzerine fırça yardımıyla yağ sürün. 5 dakika dinlendirin. Diğer bir hamuru açıp aynı işlemi ona da uygulayın. Dinlendirdiğiniz yufkayı elinizle yavaşça çekerek genişletin. Yufka yeteri kadar inceldikten sonra her tarafına ıspanaklı-peynirli harçtan serpin. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu elinizle hafifçe çekerek uzatın. Burma şeklinde kıvırdıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Kalan hamurlara da ayn  işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!