Pazılı Kol Böreği

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Pazılı Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Kol Böreği için

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 1 demet pazı
  • 350 gr tuzsuz çökelek
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Kol Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.
  2. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Çökeleği bir kaba alıp kıyılmış pazıyı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve yumurta akını ilave edip iyice harmanlayın.
  3. Yufkaların arasına sıvıyağ sürüp üst üste koyun. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her iki parçanın da üzerine pazılı karışımı serpiştirip rulo şeklinde sarın.
  4. Elde ettiğiniz iki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pazılı gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo