Patlıcanlı Arnavut Böreği

Patlıcanlı Arnavut Böreği
02 Ekim 2024

Hem sofranıza hem damaklara hitap edecek lezzetli bir börek tarifi.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Arnavut Böreği için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 4.5 - 5 su bardağı un

İç harç için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Katlara sürmek için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Patlıcanlı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. 
  3. İç harç için soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 
  4. Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız patlıcanları derin yağda kızartın. 
  5. Kızarttığınız patlıcanları, kavurduğunuz soğanlarla birleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve baharatları ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. 
  6. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane kullanarak tepsi boyutunda bir hamur açın. Tepsinin kenarlarından hamuru dışarı sarkıtın. 
  7. İç harcı ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın. Diğer parçayı da aynı şekilde açın ve iç harcın üzerine gelişigüzel yayın. Altta kalan hamurun fazlalıklarını kıvırarak üstteki hamurla kapatın. Üzerine bol miktarda yağ sürün. 
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 
  9. Fırından çıkan patlıcanlı Arnavut böreğini dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo