ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE PEYNİRLİ TOP BÖREK

Patatesli Ve Peynirli Top Börek

Patatesli ve peynirli top börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Peynirli Top Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 375 g un
  • 200 g margarin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 150 g mozzarella peyniri

İç malzemesi için:

  • 2 orta boy patates
  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam tuz 

Üzeri için:

  • 100 g hellim peyniri (Tercihen az tuzlu)
  • 1 yumurtanın sarısı

Patatesli Ve Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış margarini, sirkeyi, rendelenmiş mozzarella peynirini, suyu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Hamuru yoğurun, mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp bir kaba yerleştirin. Üzerlerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.
  • İç malzemesi için haşlanmış patatesi ezip püre haline getirin. Yumurta akını, kıyılmış maydanozu ve bir tutam tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Ortasına patatesli karışımdan yerleştirin. Top şeklinde hamuru toparlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp rendelenmiş hellim peyniri serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarana kadar pis¸irin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.