ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE PEYNİRLİ BÖREK

Patatesli Ve Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç malzeme

  • 3~4 patates
  • 120 gr krem peynir
  • 3~4 dal maydanoz
  • 3 taze soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su

Patatesli Ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Lezzet börek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine nemli bir bez örtün ve 30 dakika dinlendirin. Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın. Sıvıyağ, krem peynir, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyip karıştırın. Hamurun üçte ikisini ayırıp merdaneyle kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın. Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.