ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ KATMER BÖREK

Patatesli katmer börek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli katmer börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 6 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için

  • 3 haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 4~5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Arası için

  • 200 g tereyağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Tereyağı
  • Haşhaş tohumu

Patatesli katmer börek Nasıl Yapılır

Süt, zeytinyağı, su, yumurta, toz şeker ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için rendelediğiniz patates, beyaz peynir, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın. Her bezeyi bir merdane yardımıyla aralarına tereyağı sürerek açın. Bütün bezeler için aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı bezeleri tekrar bir merdane yardımıyla dikdörtgenler elde edecek şekilde uzunlamasına açın. Dikdörtgenlerin uzun tarafına iç harcından koyup rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve kalan tereyağını sürün. Haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.