ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ FIRIN BÖREĞİ

Patatesli Fırın Böreği

Enfes lezzetiyle patatesli fırın böreği nasıl yapılır? Çay saatlerine özel patatesli fırın böreği tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Fırın Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 250 g beyaz peynir
  • 1 demet dereotu

Patatesli Fırın Böreği Nasıl Yapılır?

Rendelediğiniz patatesleri geniş bir karıştırma kabına alın. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurtalar, un, kabartma tozu, yoğurt, zeytinyağı, rendelediğiniz beyaz peynir ve ince kıydığınız dere otunu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına aktarıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!