Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 3 patates
  • 150 gr pastırma
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı üç eşit üçgen parçaya bölün. Peyniri rendeleyerek soğuyan patateslere ekleyin. Biberleri ince doğrayıp ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın. Yufkaların geniş tarafına patatesli harçtan ekleyin. Üzerine pastırma parçaları yerleştirip sıkıca sarın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, 30 dakika da hazırlayabileceğiniz tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo