ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI VE PATATESLİ PAÇANGA BÖREĞİ

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 3 patates
  • 150 gr pastırma
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı üç eşit üçgen parçaya bölün. Peyniri rendeleyerek soğuyan patateslere ekleyin. Biberleri ince doğrayıp ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın. Yufkaların geniş tarafına patatesli harçtan ekleyin. Üzerine pastırma parçaları yerleştirip sıkıca sarın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, 30 dakika da hazırlayabileceğiniz tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:58

ara sıcaklık ne dir


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!