Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
- 3 patates
- 150 gr pastırma
- 100 gr kaşar peyniri
- 2 sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Pastırmalı Ve Patatesli Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı üç eşit üçgen parçaya bölün. Peyniri rendeleyerek soğuyan patateslere ekleyin. Biberleri ince doğrayıp ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın. Yufkaların geniş tarafına patatesli harçtan ekleyin. Üzerine pastırma parçaları yerleştirip sıkıca sarın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, 30 dakika da hazırlayabileceğiniz tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR