ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAVADA PAÇANGA BÖREĞİ

Tavada paçanga böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada paçanga böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g çemensiz pastırma
  • 3 sivri biber
  • 3 domates
  • Zeytinyağı
  • 4 yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş dil peyniri

Sıvı harç için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı Ayçiçeği yağı

Tavada paçanga böreği Nasıl Yapılır

Sıvı harç için gerekli olan malzemeleri kasede karıştırın. Pastırmaları uzun şeritler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri küçük küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp biberleri soteleyin. Pastırmaları ekleyin. Pastırmalar yumuşayınca domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayrı bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini yerleştirin. Üzerine sıvı harçtan döküp bir parça yufka daha yerleştirip tekrar sıvı harçtan dökün. Rendelenmiş dil peynirini serperek domatesli iç harcından dökün. Üzerini yufka ile kapatıp tekrar sıvı harcından da dökün. Son kata da tekrar bir kat yufka kapatıp kenarlarından sarkan parçaları böreğinizin altına sıkıştırın. Her iki tarafında kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.