ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAŞA BÖREĞİ

Paşa Böreği

Aydın yöresi ile özdeşleşen paşa böreği, bol yufka ile hazırlanır. İç harcında kıyma, ceviz, maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılır. Hazırsanız, Aydın usulü paşa böreği nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına bakalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paşa Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
  • 1.5 su bardağı et suyu

İç harcı için

  • Yarım kg kıyma
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 soğan
  • ¼demet ince kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase sarımsaklı veya sade yoğurt
  • Kırmızı pul biberli tereyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Paşa Böreği Nasıl Yapılır?

  • İki yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Kıymayı ekleyin.
  • Kıyma pişmeye yakın iri çekilmiş cevizi, baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamur için unu derin bir kaba alın.
  • Ortasını açıp yumurta, tuz ve sirkeyi ekleyip yavaş yavaş su ilave ederek sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bezenin üzerine biraz un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurları teker teker kızdırdığınız yağda, her iki tarafını da kızartın. Kızarttığınız her hamuru tepsiye alın.
  • Üzerine yumurta fırçası yardımıyla et suyu serpin ve 2 yemek kaşığı kıymalı harç ilave edip her tarafına yayın. Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  • Kalan et suyunu hazırladığınız böreğin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyin.
  • Her dilimin üzerine yoğurt ve kırmızı pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzetiyle dillere destan olan rum böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!