ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAPATYA BÖREĞİ

Papatya Böreği

Papatya böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Papatya Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 g tereyağı
  • 1 kutu krema
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kg un
  • 300 g mozarella peyniri
  • 100 g pastırma
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 adet çeri domates
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • Taze kekik
  • Susam
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

2 adet yumurta sarısı

Papatya Böreği Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
  • Mayalanan hamura yoğurt, zeytinyağı ve kremayı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hamurunuzu 3 eşit bezeye ayırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da ekleyerek hamuru tekrar yoğurun ve 10-15 dakika dondurucuda bekletin.
  • Hamurlardan birini açıp papatyanın orta kısmını oluşturacak şekilde kesin.
  • Bu parçanın ortasına mozarella peyniri, pastırma, domates, biber ve kabak çekirdeğini koyun.
  • Diğer parçayı da üzerine kapatın. Hamurun çevresine yumurta akı sürün.
  • Kalan hamurları açıp uzun şeritler halinde kesin.
  • İçlerine mozarella peyniri ve pastırma koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Bu küçük börekleri hamurun etrafına dizin.
  • Papatyanın ortasına mozarella peyniri, çeri domates, dilimlenmiş yeşil biber, kabak çekirdeği ve susam serpin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!