ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAÇA BÖREĞİ

Paça Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paça Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 koyun paçası
  • 50 gr tereyağı

Hamuru için

  • 250 ml soda
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 250 gr un

Paça Böreği Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş paçaları büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen paçaların suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. 100 gr tereyağını tavada eritip ılındırın.
  • Soda, tereyağı ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru iki topak halinde ayırın.
  • Topakları hazır yufka inceliğinde açın. 50 gr tereyağını eritip ılındırın. Eritilmiş tereyağını yufkanın üzerine sürün.
  • Paça etlerini yufka üzerine iki halka oluşturacak şekilde yayın. Diğer yufkayı da açıp üzerine yerleştirin.
  • Tencere kapağı veya yuvarlak bir kalıpla paça etleri içlerinde kalacak şekilde hamurları kesin. İki yuvarlak börek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • Üzerine kalan tereyağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!