ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MUHACİR BÖREĞİ

Muhacir Böreği

Muhacır böreği

Göçmen mutfağına özgü bir yemek olan muhacir böreği, ıspanak ve kıymalı harç ile doldurulur. Özellikle çay saatlerinde tüketilen bu börek, Bulgaristan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerinde büyük bir ilgi görür. Ülkemizde ise en çok Trakya mutfağında yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, muhacir böreği nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Pratikliği ile bilinen ıspanaklı tepsi böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhacir Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300 g kıyma
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı toz biber
  • 500 g ıspanak
  • Tuz
  • Acı toz biber

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Susam

Muhacir Böreği Nasıl Yapılır?

  • Genişçe bir kabın içerisine un ve tuzu  oyup karıştırın. Unun ortasını açın. Yavaş yavaş su ekleyerek, azar azar kenarlar dan un alınarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde iyice yoğurun.
  • Gerekirse birkaç kaşık un ilavesi yapın. Hamurun üstlerini örtüp çok sıcak olmayan bir ortamda yarım saat kadar dinlendirin.
  • Çok iri olmayacak şekilde doğranan soğanları ısıtılmış ve sıvı yağ eklenmiş ta vaya koyun.
  • Hafif kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça, kıyma, toz acı biber ve tuz ilave edin. Kıyma kavrulduktan sonra harcın soğuması için kenara alın.
  • Ispanağı ayıklayın, ince ince doğrayın, yıkandıktan sonra suyunu süzün. Ispanakları kıymalı harca ilave edip karıştırın.
  • Dinlenen hamurdan 12-13 beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın, üstlerini 1-2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı ile her yerine gelecek şekilde yağlayın.
  • Bezeleri üst üste koyun ve genişletin. Son yufkaya kadar buna devam edin. Her koyulan açılmış bezelerin arasına az miktarda tereyağı sürün, böylece genişletmek daha kolay olacaktır.
  • Hamur bu şekilde de biraz dinlendikten sonra çok incelmeyecek şekilde yeniden açın.
  • Ardından bir bıçak yardımıyla hamurun 4 kenarından da kesin, fazla parçaları çıkartın, kare şeklinde tek bir yufka elde edin. El büyüklüğünde kare parçalar kesin.
  • Kare kesilen parçaların ortasına iç harçtan koyun ve isteğe göre zarf ya da bohça şeklinde 4 ucundan ortaya doğru katlayın.
  • Katlanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin.
  • Üzerine hafifçe tereyağı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!