ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MOREL MANTARLI VE SEBZELİ GÜL BÖREK

Morel mantarlı ve sebzeli gül börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Morel mantarlı ve sebzeli gül börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 soğan
  • 200 g Morel mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6~7 dal taze soğan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yufka
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Morel mantarlı ve sebzeli gül börek Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı ve küp doğradığınız mantarları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Mantar suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. İri doğradığınız taze soğan, jülyen doğradığınız kabak ve havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmay bırakın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üzerlerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp ortadan ikiye kesin. Uç kısımlarına iç harcından paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.