Mini Rulo Açma Börek

Mini Rulo Açma Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mini Rulo Açma Börek için

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6.5 su bardağı un

İçi için:

  • 250 g peynir
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yumurta beyazı

Ara katları için:

  • 250 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Mini Rulo Açma Börek

Nasıl Yapılır

  1. Ilık süt içerisine toz şeker ve kuru mayayı ilave ederek üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika bekleyin. Yoğurma kabı içerisine yumurta sarılarını, yoğurdu,sıvı yağı, tuzu ve erittiğiniz mayayı ilave edin. Tüm sıvı malzemeyi karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru mayalanması için bekletmeden küçük portakal boyunda 6 bezeye bölün. Herbezeyi hazır yufka büyüklüğünde un ve oklava yardımıyla açın.
  2. Aralarını erittiğiniz tereyağı ile yağlayaraküst üste koyun. Yağlanmış 6 kat yufkayıgözleme şeklinde katlayın. 20 dakikabuzdolabında, üzerini nemli bir bezleörterek bekletin.
  3. Peynir, maydanoz ve dereotunu,yumurta akları ile karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamuru, olabildiğince ince açın. Hamuru karelere bölün. Karelerin bir kenarına peynirli iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo börekleri fırın tepsisine 2’şer parmak aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo