ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MİNİ ÇİĞ BÖREK

Mini çiğ börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini çiğ börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya (11 gr)
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 2 rendelenmiş domates
  • 1 soğan
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mini çiğ börek Nasıl Yapılır

Unu çukur bir kapta tuz ve maya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve ayçiçek yağını ekleyip yoğurun. Ele hafif yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika dinlendirin. İç harcı için derin bir kapta kıyma, domates, tuz, maydanoz, karabiber ve rendelenmiş soğanı karıştırın. Mayalanan hamuru bir dakika kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Üzerine un serperek ince olacak şekilde açın. Kenarına iç harçtan aktarıp yarım ay şeklinde kapatın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Börekleri orta ateşte kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.