Meksika Usulü Börek

Meksika mutfağının sevilen lezzeti empanadas tarifine de mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Meksika Usulü Börek Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75 g tereyağı
İç harcı için
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 g az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 kırmızı kapya biberi
- 10 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı su
Meksika Usulü Börek Nasıl Yapılır?
- Hamuru için su, yumurta ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla çırpıp elediğiniz un, tuz ve küp doğradığınız tereyağını ilave edin.
- Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu hafif unladığınız tezgah üzerine alın. 4-5 dakika daha yoğurup streç filme sarın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin.
- İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
- Salça, ince doğradığınız kırmızı kapya biberi ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kıyma suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın.
- Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar açın. Hamurların yarısına kıymalı harçtan yayın, yarım ay şeklinde kapatın.
- Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için yumurta sarısı ve suyu bir kasede çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak ya da ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR