ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ VE BİBERLİ KESE BÖREĞİ

Lor Peynirli Ve Biberli Kese Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Ve Biberli Kese Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 demet haşlanmış maydanoz sapı

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı küp doğranmış renkli biber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Lor Peynirli Ve Biberli Kese Böreği Nasıl Yapılır?

Lor peyniri, renkli biberler, tuz ve pul biberi bir kasede karıştırın. Yufkayı düz bir zemine sererek üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyarak tercih ettiğiniz bir kaseyle yufkadan yuvarlaklar kesin (kaseyi yufkanın üzerine koyarak etrafını bıçak yardımıyla kestiğinizde bu yuvarlakları kolayca elde edebilirsiniz). Diğer iki yufkayla da aynı işlemi tekrarlayın. Elde ettiğiniz yuvarlak yufka parçalarının ortasına hazırladığınız lor peynirli harcı paylaştırın. Yufkanın kenarlarını üstte toplayıp kese şekline getirin. Haşlanmış maydanoz saplarıyla bağlayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!