ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ TOP BÖREK

Lor Peynirli Top Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 70 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
  • Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
  • Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  • Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
  • Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!