ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ LAKNUR (ARNAVUT BÖREĞİ)

> LAKNUR (ARNAVUT BÖREĞİ)
Laknur (Arnavut böreği)
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Laknur (Arnavut böreği) tarifi için malzemeler

Laknur hamuru için

  • 400 g un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz

Laknur iç harcı için

  • 500 g pırasa
  • 200 g lor
  • Tuz
  • Karabiber

Araları için

  • 2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
Laknur (Arnavut böreği) Nasıl Yapılır

Arnavutların süper lezzetli el açması laknur (Arnavut böreği) böreğini siz de çok kolay hazırlayabilirsiniz. 

  • Malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayıp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru önce 2’ye ve iki parçayı da 8’er eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurların aralarını 1 çay bardağı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı karışımı ile 8 parçanın aralarını yağlayın. Diğer 8 parçanın aralarını da yağlayıp yarım saat dinlendirin.
  • Pırasaları ufak ufak doğrayın, lor ile karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Yağlanmış tepsiye önce ilk 8 katlı bölümü yayın, hamurun kenarlarını yükseltin. İç harcını, hamurun tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayarak üzerine çok az un serpin, sonra ikinci 8’li parçadan oluşan bölümü harcın üzerine yerleştirin. Kenardaki hamurları iyice kapatarak üzerine kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Meşhur pazılı arnavut böreği tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.