Laknur (Arnavut Böreği)

Laknur (Arnavut Böreği)
18 Eylül 2020
Arnavutların süper lezzetli el açması laknur (Arnavut böreği) böreğini siz de çok kolay hazırlayabilirsiniz. 
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Laknur (Arnavut Böreği) için

Malzemeler

Laknur hamuru için

  • 400 g un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz

Laknur iç harcı için

  • 500 g pırasa
  • 200 g lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Araları için

  • 2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
Laknur (Arnavut Böreği)

Nasıl Yapılır

  1. Malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayıp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru önce 2’ye ve iki parçayı da 8’er eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  2. Açtığınız hamurların aralarını 1 çay bardağı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı karışımı ile 8 parçanın aralarını yağlayın. Diğer 8 parçanın aralarını da yağlayıp yarım saat dinlendirin.
  3. Pırasaları ufak ufak doğrayın, lor ile karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Yağlanmış tepsiye önce ilk 8 katlı bölümü yayın, hamurun kenarlarını yükseltin.
  4. İç harcını, hamurun tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayarak üzerine çok az un serpin, sonra ikinci 8’li parçadan oluşan bölümü harcın üzerine yerleştirin.
  5. Kenardaki hamurları iyice kapatarak üzerine kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Meşhur pazılı arnavut böreği tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo