ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LABADA DİLİMLERİ

Labada Dilimleri

Labada; Diğer isimleri evelik ve develik olan labada, karabuğdaygiller familyasından bir bitki. Dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişir. Kuzukulağının yakın akrabası labadanın ülkemizde yetişen 25 çeşidi var. Mayıs ile Ağustos ayları arasında yetişir. Yaprakları taze olarak yenilen labadanın kökünden ilaç yapımında faydalanılır. Yapraklarında fosfor-demir bileşimi, köklerinde ise nişasta, şeker ve reçine türevleri bulunur. Yapraklarıyla salata yapımının yanı sıra Anadolu’nun bazı yörelerinde sebze yemekleri de yapılır. Kanı ve bağırsakları temizleyici özelliği bulunan labada iştah açıcı özelliğe de sahip. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Labada Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 8 çay bardağı un
  • 250 gr margarin
  • Tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için

  • 700 gr labada
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Labada Dilimleri Nasıl Yapılır?

Labadayı bol suyla yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Baharatları ilave edip soğumaya bırakın. Peynirleri ilave edin.

Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ikiye ayırın. Kare fırın kabına hamurun bir tanesini döşeyin. Labadalı karışımı üzerine yayıp diğer hamuru üzerine iyice yayın. Yumurta sarısı sürün ve susam serpip, 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!