ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KUŞKONMAZLI VE MANTARLI YUFKALAR

Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı küçük doğranmış kestane mantarı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 300 gr ince dilimlenmiş kuşkonmaz
  • 24 kare kesilmiş yufka
  • 1 su bardağı yağsız lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı pesto sosu

Kuşkonmazlı Ve Mantarlı Yufkalar Nasıl Yapılır?

Fırını 190 dereceye ayarlayın. 12 muffin kalıbının içine fırçayla yağ sürün. Süt ve unu tavada karıştırıp çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiberi ilave edin. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğanı kıyın. Soğan, mantar ve tuzu tavaya alıp mantarlar suyunu bırakana kadar 3-5 dakika pişirin. Ardından kuşkonmazı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Her muffin kalıbının içine ikişer parça yufka yerleştirin. Lor peyniri ve pesto sosunu bir kasede karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Kalan tüm malzemeyi kalıpların içine ekleyin. Üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Kalıpların içinde 5 dakika beklettikten sonra kalıplardan çıkarıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!