ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KUŞBAŞI TAVUK ETLİ MİLFÖY BÖREK

Kuşbaşı tavuk etli milföy börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşbaşı tavuk etli milföy börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta

İç harcı için

  • 1 su bardağı krema
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 400 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kuşbaşı tavuk etli milföy börek Nasıl Yapılır

İç harcı için kremayı bir sos tenceresine alın. Tuz ve baharatları ilave edip ısıtın. Haşlanmış kuşbaşı tavuk etlerini ilave edip 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alın ve birer cm içerden başlayarak kare parçalar kesin. Ortadaki kare parçaya bir yemek kaşığı kadar tavuklu harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenar kısımlarını çapraz köşelerden tutarak ortaya getirerek birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp içlerine tavuk etli harçtan doldurup rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirip sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.