ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KURU FASULYELİ BÖREK

Kuru Fasulyeli Börek

Türk mutfağında sık sık yer verilen kuru fasulye, kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşüren bir besindir. Genellikle sulu yemeklerin içerisinde kullanılan bu besine, bu kez börek yapımında yer veriyoruz. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için sunulan kuru fasulyeli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

 Farklı tatlar denemeyi seviyorsanız, nefis rum böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Fasulyeli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 yumurta
  • 40 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 2 domates
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kuru Fasulyeli Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin.
  • Haşlanmış fasulyeyi ilave edip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
  • Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yayın. İki yufkayı fırında hafif kurutun.
  • İri parçalara bölerek yarısını yufkanın üzerine yerleştirin. Sütlü harç ile ıslatın. Fasulyeli karışımın yarısını yayın.
  • Tekrar kurutulmuş yufkaları yerleştirip ıslatın ve kalan fasulyeyi ekleyin. Son yufkayı üzerine büzerek yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatın.
  • Fırça yardımıyla sütlü harçtan sürün. Küçük tereyağı parçalarını üzerine serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!