ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KURU DOMATESLİ VE MANTARLI PRATİK BÖREK

Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 7 milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 6~7 kültür mantarı
  • 5~6 yaprak kurutulmuş domates
  • 10~12 yaprak taze fesleğen
  • 100 gr taze kaşar peyniri

Kuru Domatesli Ve Mantarlı Pratik Börek Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşatın. Hamurlardan bir tanesini ayırın ve parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Yağlı kağıdın üzerine, kalan 6 adet milföy hamurunu yan yana dizerek büyük bir dikdörtgen hamur oluşturun. Kesmiş olduğunuz milföy hamur parçalarını dikdörtgen hamuru çerçeveleyecek şekilde, kenarların üzerine bastırarak yerleştirin. Hamurların üzerine dilimlenmiş mantarı, jülyen kesilmiş kurutulmuş domatesi, yaprak yaprak ayırdığınız fesleğenleri ve rendelenmiş peyniri özenle yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!