ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE PATATESLİ KURU BÖREK

Kıymalı Ve Patatesli Kuru Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Ve Patatesli Kuru Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Nişasta

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 2 haşlanmış patates
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Ve Patatesli Kuru Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya biraz ayçiçeği yağı aktarıp kıymayı kavurun. Biraz kavurduktan sonra soğanları ilave edin.
  • Küp şeklinde kesilmiş patatesleri, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
  • Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve 1 tatlı kaşığı tuzu çırpma teli veya çatal ile iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Gerekirse un ve ayçiçeği yağı ilavesi yaparak hamuru toparlayın. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze hazırlayın.
  • Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10’lu 2 grup yapın. Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
  • İki ince yufka elde edin. Yufkayı ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız harcı her yufkanın uç kısmına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • En ucuna yapışması için yumurta akı sürüp dörde bölün. Tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik kuru börek tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!