ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE KAŞAR PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Kıymalı ve kaşar peynirli tepsi böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ve kaşar peynirli tepsi böreği tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arası için

  • Eritilmiş tereyağı

Kıymalı ve kaşar peynirli tepsi böreği Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için, un, tuz ve suyu geniş bir kaba alıp karıştırın. Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bezle örtüp iki saat dinlendirin. İç harcını hazırlamak için küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip kıyma pişene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ilave edin.
  4. Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın.
  5. Yağladığınız yuvarlak bir tepsiye ilk dört yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp üzerine kaşar peyniri serpin.
  6. Kalan yufkaları yine aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin.
  7. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

    Hafif bir versiyonu için, ıspanaklı tepsi böreği tarifine göz atın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.