ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE ANTEP FISTIKLI MİLFÖY BÖREK

Kıymalı Ve Antep Fıstıklı Milföy Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Ve Antep Fıstıklı Milföy Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 1 soğan

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu

Kıymalı Ve Antep Fıstıklı Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Tereyağını tavada eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan almaya yakın Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp hafifçe yumuşamalarını bekleyin. Hazırladığınız harçtan milföy hamurlarının içine paylaştırıp kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!