ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KAYMAKLI VE ISPANAKLI BÖREK

Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası
  • Yarım kg ıspanak
  • 200 gr kaymak
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 80 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Kaymaklı Ve Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca ıspanakları ekleyin. Ispanaklar pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Baklavalık yufkaları aralarına tereyağı sürerek 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz ıspanaklı harcı, cevizi ve kaymağı ilave edin. Baklavalık yufkaların arasına tereyağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine ıspanaklı harcı, 1 tatlı kaşığı kaymağı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!