ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KAYIN MANTARI BÖREĞİ

Kayın mantarı böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayın mantarı böreği tarifi için malzemeler

  • 3 soğan
  • 500 gr kayın mantarı (veya shiitake mantarı~istiridye mantarı)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 4 hazır yufka
  • Tuz
  • Karabiber

Kayın mantarı böreği Nasıl Yapılır

İnce doğradığınız soğanları yağ ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Dilimlediğiniz mantarları, tuzu ve karabiberi de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Çukur bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. Yufkaların ilk ikisini sütlü karışımla ıslatın ve yağladığınız fırın tepsisinin tabanına yayın. Kavurduğunuz mantarları üzerine ekledikten sonra diğer 2 yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak üzerine yayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.