ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KASE BÖREK

Kase Börek

Kase börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kase Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İç harç için:

  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • 2-3 yeşil biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Kase Börek Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp rendeleyin veya arzuya göre küçük küçük doğrayın. Patateslere küçük doğranmış soğanı, biberleri, baharatları ve sıvı yağı ilave edin. Yufkayı tezgah üzerine açın ve artı şeklinde 4’e bölün. 1 parça yufka, su ve sıvı yağdan oluşan sosu fırça yardımıyla iyice soslayın. Kase içine yufkayı pileli bir şekilde ve alt kısmı biraz kalın olacak şekilde yerleştirin (Ters çevireceğiniz için yufka üstte daha kalın olmalı). Yufka üzerine patates harcından bolca yerleştirin ve kenarlarını üzerine kapatın. Daha sonra ters çevirerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye börekleri dizin. Bu şekilde bütün yufkaları hazırlayın. Üzeri için yumurtayı çırpın, sıvı yağı ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Susam serpin ve 200 derecede önceden  ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!