Karaköy Böreği

24 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Karaköy Böreği

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak nefis bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Kıymalı harcıyla herkesi kendine hayran bırakan Karaköy böreğini, bu kez evde kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Karaköy böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Karaköy Böreği Kaç Kalori?

Karaköy böreğinin bir porsiyonu, yaklaşık 930 kalori değerindedir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Kıymalı börek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karaköy Böreği için

Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için: 

  • 2 adet yumurta sarısı
Karaköy Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Böreğin iç harcı için soğanları ince ince doğrayın.
  2. Tavaya önce sıvı yağı, ardından soğanları alıp kavurun. 
  3. Daha sonra kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyerek ocaktan alın.
  4. Sos için tereyağını eritin. Diğer malzemeleri bir kaba alın. Tereyağı ılıyınca sos malzemelerinin üzerine ekleyip karıştırın. 
  5. 2 adet baklava yufkasını geniş kısmı size bakacak şekilde mutfak tezgahına alın. 
  6. Üzerine sos dökün ve fırça yardımıyla her tarafına yayın. Üzerine 2 adet yufka daha serin ve tekrar soslayın. 
  7. Yufkanın içerisine kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 
  8. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  9. Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün. 
  10. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
Münevver Şafak
YORUM 24 Ekim 2025, 14:24
Çok beğendim bir kere yaptım tadına bayıldık sürekli yapıyorum

Benzer Tarifler

Lezzet Logo