Kabaklı Gül Böreği

Kabaklı Gül Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Gül Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 35 g tereyağı

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 5~6 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Kabaklı Gül Böreği

Nasıl Yapılır

Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız dereotu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp ortadan ikiye bölün. Yumurtayı çırpıp süt ile karıştırın. Tereyağını eritip ekleyin. Yufkaların her tarafına bu karışımı gezdirin. Kabaklı harcı üzerine yayın. Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Börekleri kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağladığınızın fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kabak yerine peynir ile hazırlanan klasik gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo