ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KABAKLI GÜL BÖREĞİ

Kabaklı gül böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı gül böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 35 g tereyağı

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 5~6 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kabaklı gül böreği Nasıl Yapılır

Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız dereotu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp ortadan ikiye bölün. Yumurtayı çırpıp süt ile karıştırın. Tereyağını eritip ekleyin. Yufkaların her tarafına bu karışımı gezdirin. Kabaklı harcı üzerine yayın. Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Börekleri kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağladığınızın fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kabak yerine peynir ile hazırlanan klasik gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.